Pilateskurser på YogaSala

Pilates på matta

Vad är pilates? Pilates grundades av Joseph Pilates i början av 1900-talet och är en träningsmetod som fokuserar på att förbättra balans, muskelstyrka, flexibilitet och kroppshållning. Du bygger styrka och smidighet samtidigt. Ett stort fokus inom Pilates är att jobba med övnigar som stärker upp musklerna kring ryggraden. Ett känt citat från J. Pilates är: ”Du är så ung som din ryggrad är flexibel”. Inom Pilates är fokus andning och aktivering av kroppens bålmuskler. Alla övningar går att anpassa efter dina förutsättningar och din förmåga just nu.

Vad är Pilates bra för? Du förbättrar din kroppskännedom och kroppskontakt genom att uppmärksamma vilka muskler du ägnar dig åt vid varje övning. En bättre hållning, bålstyrka och smidighet hjälper dig i vardagen och vid utövandet av andra sporter eller idrotter. En ökad styrka i dina andningsmuskler kommer ge en bättre hälsa överlag.

Kurser:
Under sex veckor i höst är du välkommen att träna Pilates tillsammans med Mia Eriksson. Vi kör klasser 15.00, 16.00 och 17.00 med start fredagen den 13 november t.o.m. fredagen den 18 december. Klasserna är 45 minuter. 8 platser per grupp. Kostnad: 720 kronor.

Prova på:
Vill du prova på innan du bestämmer dig? Lördagen den 7 november kör vi prova-på-pass på Yoga Sala. Kostnad: 200 kr, Yoga Sala-medlemmar gratis. Välj på dessa tider den 7 november: 10.30-12.00 och 13.00-14.30, 8 platser per tillfälle, boka din plats nu

Om Mia Eriksson:

Mia är hälsopedagog och rörelsecoach och driver företaget Grundstyrka tillsammans med sin sambo.

Gruppträning och styrketräning har under 20 års tid varit den träning som Mia har instruerat och själv ägnat sig åt. Allt från stilla yinyoga, frenetiskt danceaerobic till tunga marklyft och tuff utomhusträning. Träning, hälsa och att hjälpa människor framåt har alltid varit starka intressen och redan 1999 tog hon Fil. Kand i Hälsopedagogik på Högskolan i Gävle.

För cirka 15 år sedan var Mias första kontakt med Pilates, då hon utbildades av Elisabeth Davidsson via WorldClass i Gävle. Hon instruerade i ett år, sedan har Pilates legat i träda. Men inte längre! Hösten 2020 återtogs tränandet och lärandet av Pilates hos PilatesVia i Stockholm, där Mia går på ett mentorskap för att lära sig vidare inom Pilates-metoden på matta.

Kontaktuppgifter till Mia om du har frågor:
070-4979484
[email protected]

Gå kurs i Pilates: