Frigörande Dans med Mimmi Tollerup

Kort beskrivning:

Den Frigörande Dansen är en metod att motionera såväl kroppen som själen. En guidad meditation med kravlösa, fria rörelser utifrån Dina behov och Din förmåga. Vi övar oss att lyssna inåt till det som är, JUST NU. Och att acceptera det. Med hjälp av enkla guidade övningar till inspirerande musik från hela världen fokuserar vi på olika delar av kroppen och hjälper på så vis våra tankar att sakta ner och flytta från ”knoppen” ner i kroppen.

Genom medveten närvaro i kroppen lär vi oss att respektera våra begränsningar och att glädjas åt möjligheterna. Dansens fria rörelser inbjuder till att hitta nya möjligheter och att komma ur gamla vanemönster, vår autopilot. Vi blir mer uppmärksamma på det som är just nu bortom tankarnas ofta begränsande idéer och föreställningar. Värdefulla verktyg att ha med i vardagen. Dansen kan lösa upp spänningar och blockeringar i kroppen och effektivt reducera stress.

Muskler och leder blir mjukare

Flödet i kroppen kommer igång och det främjar hälsan. Dansen väcker livsenergin! Att få landa ”hemma” i sin kropp upplevs ofta som en välkommen och välbehövlig paus i den prestationsfyllda vardagen. En paus som ger utrymme för reflektion och en stunds vila i dig själv. Är en god investering. Passet avslutas med avslappning.

Alla kan dansa Frigörande Dans

Ålder, etnicitet, rörelseförmåga eller kön spelar ingen roll.

Ingen förkunskap krävs. Passen varvas med lunga och stillsamma övningar så släpp all eventuell prestation eller tankar om krav på bra kondis 😊 Inga steg att lära, ingen hemläxa, inget rätt eller fel. Man kan dansa stående, sittande eller liggande.

Välkommen!

Mimmi Tollerup, utbildad dansinspiratör

För att få info om Mimmis dans:

Mail: [email protected] Facebook grupp: https://www.facebook.com/groups/218368044993264

Läs mer om frigörande dans:

Frigörandedans föreningen: https://www.frigorandedans.net/index.php/frigoerande-dans

Frigörandedans Akademin: https://fridans.nu/frigorande-dans/