Nyårslöften??!!

· 388 ord · ungefär 2 minuter

Ja, nu är det redan mars och vi tycker att det börjat alldeles fantastiskt för oss på Yogasala. Ni har kommit till våra drop-in-klasser, till våra kurser och till våra workshops. Vi har även fått många uppmuntrande ord om att ni tycker att det vi gör är kul! Tack, det värmer!!

Det är dock mars. Är det så att nyårslöften om att börja ett mer hälsosamt liv, börja träna mera, börja tänka mer på dig själv, lyssna mer på din kreativa sida, unna dig mer …. börjar att blekna eller känns det som att vardagen gör förändringar för jobbiga? Kan det vara så att gamla vanor, andra människors förväntningar eller kanske din övertygelse om andras förväntningar får dig att släppa på nya mål, viljor eller ambitioner?

Eller är du som jag när det gäller förändringar att du har lite för lätt att ge upp om du inte lyckas till 100%.

  • Jag blev förkyld och missade två träningspass så nu är det ingen id’e längre.
  • Jag åt faktiskt en Snickers så nu har jag ju misslyckats, lika bra att ta en påse chips också. Jag är ju ändå värdelös.
  • Jag får inget stöd av familjen. Alla bara förväntar sig att jag ska tänka på dem och inte på mig själv. Jag hinner inte tänka på mig själv!
  • Jag tycker att nyårslöften är löjligt och anser att sånt ska man inte hålla på med!

Jag tror att det här är den riktiga utmaningen. Att fortsätta trots att motstånd infinner sig. Det är inte så att allt är slut för att du tvingas att stanna upp eller ta ett steg tillbaka. Notera motståndet och fortsätt mot ditt mål. Klarar du ett motstånd så tror jag att du blir lite starkare när nästa motstånd eller svårighet kommer, för motstånd och svårigheter kommer, det kan du vara säker på!

Var också lite snäll mot dig själv, var stolt över vad du klarat och var stolt över att du kan bita ihop och komma igen. Den bästa träningen är den som blir av, den bästa dieten är den som fungerar på lång sikt, den bästa förändringen är den som du trivs med.

Förändringar är inte lätt, det är så lätt att falla tillbaka till invant beteende och kortsiktigt bekväma lösningar.

Tappa inte sugen! Världen är full av tappade sugar! Vi ses i yogastudion

Tord