Möt din inre yogalärare

· 403 ord · ungefär 2 minuter

Nyårsdag och de första skälvande timmarna på 2020, ett helt nytt år! Kanske är du som jag som ofta sätter nya föresatser på det nya året? I år ska jag göra och klara och vara både det och detta.....

I år har jag satt som mål att verkligen fokusera på min egen yogapraktik. Efter snart ett år som yogalärare där all uppmärksamhet legat på att utveckla klasser och närvaron för deltagare längtar jag efter att också ägna mig åt min egen matta ännu mer. Ibland är det svårt att hinna gå på klasser och jag yogar gärna hemma. Numera går det bra och på något sätt flödar det bara, positionerna kommer när de ska utan att jag har tänkt så mycket.

Jag brukar kalla det för att yoga med min egen inre yogalärare - och en sån tror jag att vi alla har! Naturligtvis blir det lättare när man har lite mer rutin och kommer ihåg positionerna, men det viktiga tänker jag är att bara landa där på mattan, sitta och andas i stillhet en stund och sedan försöka lyssna inåt. Vad finns här just nu? Vad längtar kroppen efter? Vilken rörelse skulle kännas skön? Kanske följer du ett vanligt upplägg med andning, uppvärmning, solhälsningar, stående positioner, sittande positioner, liggande positioner och savasana? Eller så gör du fem solhälsningar och vilar. Eller bara håller dig i rörelse på mattan med händer och knän kvar en stund.

All tid på mattan är yoga, även om du bara sitter och andas och sen vilar i savasan. Inget är för lite. Att bara hitta vanan att ta sig till sin matta är oerhört mycket värt. Om du gör rätt spelar ingen roll, så länge det känns gott i dig. Så lyssna inåt och se om du kan hitta känslan hos din egen inre yogalärare!

Annars yogar vi den 2 januari och den 9 januari kl 19; julyoga, öppet för alla!

Och orkar du inte vänta eller om din egen yogalärare pratar för tyst än så länge så finns det massor med resurser på nätet. Min personliga favorit heter Yoga with Adriene https://yogawithadriene.com/ eller sök på Youtube. Hon brukar lägga upp ett 30-dagars program i början på året som man kan följa gratis och alla de gamla 30-dagarsprogrammen finns också kvar. Inte alls svårt, inte så långa pass och man kan göra det när man vill. Hennes ledord är "Find what feels good" och hon är en riktig raring tycker jag.