Att återvända till yogan!

· 338 ord · ungefär 2 minuter

För många år sedan skrev Helena i ett facebookinlägg för YogaSala:

-Det finns alltid en väg tillbaka till yogan.

Det gjorde stort intryck på mig. Jag hade yogat något år, och sen kommit av mig med att gå på klasser. Hemma blev det några stunder på mattan då och då. Men det tog emot att ta mig iväg igen, jag kände mig lite vilsen och hade fått för mig att man måste duga på något vis. Helenas ord öppnade hela min längtan och jag gick tillbaka igen. Och sen har de fått dras med mig, skojade jag om i veckan när jag berättade om detta på en klass.

Det är ju lite så med hela livet, kan jag tycka. Det går i cirklar, och rätt som det är är man tillbaka vid något man gjort eller älskat tidigare. Det är inte på samma sätt nu, men jag kan ta till mig det igen och glädjas på nytt. Jag återvänder. Ljuset återvänder efter många mörka månader och att se solen livar verkligen upp. Varje gång jag tar mig till min yogamatta känns det som om jag återvänder till mig själv. Hittar hem igen, till det som är verkligt och viktigt.

Vad behöver du återvända till? Vad längtar du till? Vad behöver du? Vad saknas i ditt liv? Och vad gläds du åt och är tacksam för?

Vår återvändarvecka är slut nu och den har gått långt bättre än vi vågat hoppas. Från måndag till idag, söndag, har 186 personer kommit till shalan på YogaSala, tagit sig till mattan och genomfört ett yogapass. Säkert på 186 olika sätt och med 186 olika berättelser om hur det var. Alla unika och härliga. Någon säkert med en mindre behaglig upplevelse någon med lyckokänsla i kroppen efter passet.

Tack alla modiga, tack alla nyfikna, tack alla våra stammisar, alla våra återvändare och alla nykomlingar.

För ett år sedan var vi i Indien och körde acroyoga på stranden. Nu har vi förmånen att få yoga i Sala. Vi ses framöver, hoppas jag!

Namaste! Kajsa